ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Університет підписав Меморандум про співпрацю з редакцією газети «Вечерняя Одесса»

Сьогодні, 30 травня 2024 р., наш університет відвідали представники редакції відомої й улюбленої газети Півдня України «Вечерняя Одесса».

Під час візиту було підписано Меморандум про співпрацю між нашим закладом вищої освіти та редакцією газети. Документ підписали проректор з наукової роботи ДУІТЗ Катерина Танащук та головний редактор видання Олег Суслов.

У межах договору  будуть прописані конкретні заходи з підготовки майбутніх журналістів: проведення на базі редакції практичних занять і виробничої практики здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 061 «Журналістика»;  проведення в Університеті гостьових лекцій відомих журналістів видання. Вже найближчим часом наші студенти завітають до редакції газети, де їх ознайомлять з підготовкою матеріалів, макетуванням та друком газет. Також майбутні журналісти ознайомляться з експонатами музею газети.

Своєю чергою представники «Вечерки» вже сьогодні мали можливість відвідати музей зв’язку ДУІТЗ. Він існує з 2005 року. Тут знаходиться понад 300 різних експонатів, які представляють усі основні етапи розвитку електрозв’язку: апарати телеграфного та телефонного зв’язку, радіоприймачі, телевізійна техніка, відеомагнітофони. Особливою гордістю музею є фрагмент кабелю індоєвропейської телеграфної лінії «‎Лондон-Делі»‎ (1870-1970 рр.), який доходив до Калькутти. Було побудовано кілька ліній, одна з них (11 тисяч кілометрів) проходила крізь Одесу, а далі дном Чорного моря через Керченську протоку. Перше повідомлення телеграфом з Лондона до Калькутти (столицею Британської імперії та її заморськими володіннями) було передано 12 квітня 1870 року. Серед цікавих експонатів — телефонний апарат 1900 р., телеграфний ключ 1929 р., телеграфний апарат Морзе, телетайп зразка 1935 р., перший радіоприймач з дистанційним управлінням «‎Фестиваль»‎ 1957 р., військові секретні радіостанції, телефонні апарати зразка 1944 р. та багато інших цікавих предметів.

Нагадаємо, газета «Вечерняя Одесса» існує з 1973 року. Вона була заснована відомим журналістом, політичним та суспільним діячем, талановитим публіцистом Борисом Федоровичем Дерев’янком. За роки свого існування газета стала  авторитетним виданням регіону. Колектив видання свято вшановує пам’ять Бориса Дерев’янка, який загинув 11 серпня 1997 року від кулі найманого вбивці, і продовжує його традиції. А це — прагнення до об’єктивності, до глибини та точності у висвітленні подій та проблем; розумна центристська позиція; толерантність до чужої думки, надання можливості висловитися на сторінках газети людям різних переконань та політичних орієнтацій. Редакція газети приділяє велику увагу читацькій пошті та намагається допомогти діалогу мешканців Одеси та області з міською та обласною владою. Отже, нашим студентам буде дуже корисно та цікаво вивчати досвід журналістів газети «Вечерняя Одесса».

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024