ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Наші молоді вчені взяли участь у засіданні Південного координаційного наукового центру з питань ШІ

Начальник навчально-наукового центру технологій онлайн-освіти Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку (ДУІТЗ) Олександр Деркач та начальник науково-виробничого центру науково-технічної інформації та міжнародних програм ДУІТЗ Богдана Ямнюк взяли участь у засіданні Південного координаційного наукового центру з питань штучного інтелекту.
Захід був організований та проведений Південним науковим центром НАН України і МОН України на базі Державної установи «Інститут ринку і економіко-екологічних досліджень НАН України».
У засіданні взяли участь 42 представники наукових установ та закладів вищої освіти, а також підприємств південного регіону України, які займаються науково-прикладними аспектами розвитку та впровадження засобів штучного інтелекту у сферах економіки, будівництва, транспорту, зв’язку, в різних видах промислового виробництва, біології, медицині, в педагогічній, правоохоронній діяльності, у сферах безпеки й оборони.
З вітальним словом виступив голова Південного наукового центру, академік НАН України, д.е.н., проф. Борис Буркинський, який наголосив на особливій значущості розвитку штучного інтелекту, який здатний позитивно послугувати суспільству та сприятиме просуванню проривних технологій, економічному прогресу.
Під час засідання були підняті актуальні питання залучення грантового, конкурсного фінансування у сферу досліджень штучного інтелекту, а також координації діяльності наукових, освітніх установ з підприємствами реального сектору економіки з метою створення та вдосконалення спільних елементів цифрової інфраструктури, зокрема центрів колективного користування обладнанням, даними тощо.

Представник партнерської організації Великобританії Пол Горіап презентував результати міжнародного проєкту REGINNA 4.0 DEEP TECH PARTNERHIP (виконується за підтримки EIT Manufacturing та ЄС), який спрямований на вивчення штучного інтелекту та поширення знань про особливості провадження засобів ШІ в галузях економіки.

До уваги учасників засіданні були представлені результати огляду нормативних документів у сфері штучного інтелекту, а також напрацювання з пошуку актуальних грантових програм, які відкривають можливості щодо залучення додаткового фінансування для всіх організацій та підприємств, що займаються питаннями розвитку штучного інтелекту.
Презентовано й можливості, які відкриває для наукових, освітніх установ та підприємств Національний контактний пункт з програми Horizon, який функціонує в Державній установі «Інститут ринку і економіко-екологічних досліджень НАН України».

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024