ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗВ’ЯЗКУ

Як і 100 років тому: ми маємо можливість взяти участь у грандіозному проєкті

Через Україну хочуть прокласти інтернет-кабель, який з’єднає Європу та Азію. Це буде спільний проєкт Міністерства цифрової трансформації та міжнародної компанії Vodafone Group. Про це повідомляє Мінцифри.  Кабель планують прокласти під водою через Чорне море задля покращення інтернет-зв’язку. «З 5,4 млрд інтернет-користувачів більш ніж половина сконцентрована в Азії та на Близькому Сході. Нові технології вимагають обміну величезним обсягом даних. Так Україна стане цифровим хабом Європи. З найкращими умовами для міжнародних компаній, як-от: Meta, Google, Amazon», – зазначили у відомстві. У планах — не тільки будівництво підводного кабелю через Чорне море, але й відкриття нових датацентрів та підсилення наявної мережі.

Нагадаємо, що Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку активно співпрацює з Міністерством цифрової трансформації та компанією Vodafone Group. Наші випускники – бажані фахівці не тільки в Vodafone Group, а й в інших телекомунікаційних компаніях.

До речі, в Музеї зв’язку ДУІТЗ  є дуже цікавий експонат, який свідчить про те, що одеські фахівці брали участь у грандіозних міжнародних проєктах ще наприкінці XIX ст. Особливою гордістю Музею  є фрагмент кабелю індоєвропейської телеграфної лінії «‎Лондон-Делі»‎ (1870-1970 рр.), який доходив до Калькутти. Було побудовано кілька ліній, одна з них (11 тисяч кілометрів) проходила крізь Одесу, а далі – дном Чорного моря через Керченську протоку. Перше повідомлення телеграфом з Лондона до Калькутти (столицею Британської імперії та її заморськими володіннями) було передано 12 квітня 1870 року. Цю лінію телеграфу було офіційно закрито в 1931 році. 

Тепер же наші випускники та студенти, які вже працюють у телекомунікаційних компаніях, мають можливість взяти участь у новому міжнародному проєкті.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку

Адреса:

65023, м.Одеса

вул. Кузнечна, 1

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку © 2024